Rawmix-blenderi tuli taloon

Kun ensimmäisen kerran pääsin käyttämään kunnon tehoblenderiä, muuttui moni asia. En olisi voinut kuvitella kuinka paljon mielekkäämpää esim. smoothien juominen on kun se on blendattu samettiseksi! Olen siis jo vuosia vannonut hevosvoimien nimeen keittiössäni ja sillä tiellä jatkan.

Muutamia kuukausia tiskipöydältäni on löytynyt uudempi tulokas, Rawmix-blenderi. Kone joka sulatti sydäntäni vielä hieman lisää..

Valitsin mustan mutta Rawmixiä saa myös valkoisena ja punaisena. Pidän tämän blenderin ulkonäöstä. Vaikka kone itsessään on järeää tekoa, on kannussa mielestäni siroutta antava muotoilu eikä ainakaan minulla tule sellainen olo että kone pitäisi jemmata kaappiin piiloon. Järeys takaa myös erittäin miellyttävän käytön kun kone pysyy napakasti pöydässä, ei tärise, hypi eikä vatkaa. Käyttöääni on matalahkon järeä, ei siis kimeän kova niin kuin joissain kokeilemissani markettilaitteissa. Sopii minun korviini.

Kannu vetää kaksi litraa ja se on superhelppo puhdistaa – vettä kannuun heti käytön jälkeen, pikkutilkka pesuainetta (itse en kyllä useimmiten pese kuin vedellä) ja muutama pyöräytys vaikkapa pulssitoiminnolla. Puhdasta tulee. Kannu on toki myös BPA-vapaata muovia, muuta en huolisikaan!

Entäs se teho sitten?

Oh my, on my! Arvostan tehokkuutta koneissa koska näin pääsen tehdessä helpommalla kun minun ei tarvitse pilkkoa kaikkia aineksia pieneksi silpuksi tai miettiä missä vaiheessa mitäkin laitan pyörimään että lopputulos olisi tasalaatuinen. Kaikki vaan kannuun, nestettä sekaan ja koneen kolme hevosvoimaa eli 2200 W tekee työn puolestani. Käytän smoothieissani oikeastaan aina sekä öljyä että avokadoa kermaisen koostumuksen takaamiseksi mutta näillä tehoilla saan kyllä samettia aikaiseksi ilmankin. Keho saa tällä tavalla ravinteetkin helpommin käyttöönsä; kone on hoitanut ison osan pilkkomista elimistön puolesta! Erinomainen asia kaikille mutta erityisesti teille joilla on haasteita suoliston kanssa.

Rawmixissä kierrosten säätö tapahtuu portaattomasti ja vasta sen jälkeen kun virtakytkin on laitettu on-asentoon. Tämä on mielestäni hyvä ominaisuus sillä saan ainekset liikkumaan kannussa tasaisesti kun kierrokset eivät heti ole jossain lukemassa kun laitan koneen käyntiin ( eli mikään ei pärskähdä mihinkään..). 11 000-30 000 kierrosta antaa aineksille kyllä muuten sitten kyytiä! Ou jee!!

Vegaaninen majoneesi esim. valmistuu alle puolessa minuutissa. (Öljyn saa lisättyä siististi kannessa olevan kannellisen aukon kautta.) Enemmän aikaa menee ainesten mittaamisessa kannuun kuin itse teossa. Huisia!

Terä on kiinni kannussa, niin kuin kaikissa muissakin tähän asti käyttämissäni blendereissä. Pitkävartisella nuolijalla saan hyvin puhdistettua kannun pohjalta asti ja terien ympäriltä eli valmista tuotetta ei mene hukkaan. Kaikki talteen – hihiii!

Tiesittekö muuten että tehoblenderiä voi käyttää myös lämmittämiseen? Jos esim. puhutaan raakaruoasta, tulee helposti mieleen kylmä ruoka, salaatit, vihermehut, idut jne. Mutta; raakaruoka tarkoittaa sitä että ruokaa ei ole missään vaiheessa kuumennettu yli 46 C-asteen. Ruoka voi siis olla lämmintä muttei kuumaa. Esim. raakakeiton saa suoraan sopivan lämpöiseksi Rawmixillä kun antaa koneen käydä pidemmän aikaa kuin ainesten soseuttaminen itsessään vaatii. Kätevää!

Rawmixiin liittyviä speksejä vielä sen verran että takuuta laitteella on 24 kk. Jää nähtäväksi tämän laitteen käyttöikä mutta kaikki edeltävät kokemukset tämän hintaluokan ja takuuajan laitteista ovat pelkästään positiivisia joten luottavaisin mielin olen nytkin. Itse olen laitteeni hankkinut aina hinta edellä mutten kuitenkaan tehon/käyttömukavuuden ja kestävyyden kustannuksella. Voin lämpimästi suositella Rawmixiä kaikkeen edellä kertomaani vedoten.

Smoothiet kuuluvat jokapäiväiseen ruokavaliooni. Teen pääsääntöisesti vihreitä smoothieita tukemaan kehoni happo-emästasapainoa. Nyt haluan kuitenkin antaa teille kehittelemäni kivan kesäsmoothien ohjeen. Suunnittelen smoothieita aina päässäni niin kuin uusia ruokiakin ja olen joka kerta henkisesti latautunut tekemään vaadittavat muutokset ohjeisiin jos ajatukseni ei välity annoksiin herkullisuutena. Tämän smoothien elementit kuitenkin menivät kerralla kohdalle, se maistui kirpeälle, makealle, jäätelölle, jollekin lapsuudenmuistolle ja monelle muulle ja joimme mieheni kanssa kannun tyhjäksi hetkessä. Kesä maistui erinomaisesti ☀️☀️☀️

Tähän minttuiseen mansikka-raparperismoothieen tulee:

5 dl mansikkaa (jäisistä saat valmiiksi viileän juoman)

2 kuorittua raparperin vartta

Iso nippu tuoretta minttua

5 cm pala kesäkurpitsaa

1-2 lehtikaalin lehteä (koosta riippuen)

2 dl kookoskermaa

½ dl intiaanisokeria tai vastaavaa

ripaus ruususuolaa

Vettä sen verran että saat sopivan koostumuksen

       

Kaikki ainekset blendataan lisäten kierroksia ja vettä pikkuhiljaa ja pyöritetään täydellä teholla vielä jonkin aikaa kun kaikki neste on lisätty (olisinkohan laittanut nestettä n. 5 dl. Kannattaa laittaa tästäkin syystä vähän kerrallaan; on helpompi sitä lisätä kuin poistaa jos ohjeen antaja on hatarapäinen!)

Nautitaan kesämielellä mansikankuvat silmissä ☀️☀

Sokerina pohjalla alekoodi “Mariia” Rawmix.fi-verkkokauppaan. Koodilla saa  5% alennuksen ja säästää vähintäänkin yhden ison herkkusmoothiekannullisen verran ☀️

Iloa, valoa ja rakkautta!

Mariia – Mariia’s Health Journey ️

Tilaa uutiskirjeeni ja saat tietopaketin pH-ruokavaliosta!

Täytä lomake niin saat ilmaisen minioppaani suoraan sähköpostiisi. - Mariia

Olet melkein valmis. Vahvista vielä sähköpostistasi liittyminen ja saat tilaamasi mini-oppaan.

Jaa kavereille

Jaa tämä julkaisu ystävillesi!