Raakaruokakurssi

Kuluneena viikonloppuna pääsin pitämään kaksipäiväisen raakaruokakurssin tässä Haminassa,
Jamilahden Kansanopistossa.
Kun järjestelimme käytännön asioita kurssisihteerin kanssa tunsin suurta kiitollisuutta minulle
tarjotusta mahdollisuudesta mutta samalla lievää jännitystä siitä miten onnistun ”junailemaan”
kaiken toimivaksi. Olen pitänyt jo useamman vuoden Food Club-tilaisuuksia, jossa pikkuporukalla
kokataan kasvisruokaa ja olen myös pitänyt isompia ja pienempiä luentoja. Näiden yhdistäminen
olikin kuitenkin taas ihan uusi haaste.

Suunnittelin ruokalistaa päiväkaupalla, mietin ja pohdin minkälainen kokonaisuus toimii n. 15 hengen
porukalle joiden lähtötilanteesta minulla ei ollut mitään tietoa (onneksi, se olisi vain tehnyt asiasta vielä
haastavamman). Raakaruokaa, siis n. 70 % raakaa, loppu voisi olla kypsennettyä kasvista ym.

Ohjeiden kirjoitus oli oma lukunsa, minä kun olen aika lailla ”laitetaan mitä on ja mikä hyvältä tuntuu”-
kokki 😉 Raavin päätäni jonkun verran mutta sain asiat paperille niin että pääsin jo tekemään
kauppalistaa.

Kurssin ensimmäisenä aamuna siskolta lainassa ollut pikkuauto oli niin täynnä ruokaa ja kippoa, kuppia ja
laitetta että montaa juttua enempää ei olisi mahtunut! Selvisin jo niin pitkälle. Nyt edessä oli enää
kaiken laittaminen käytäntöön.

14.2.
Naiset (kaikki olivat naisia) saapuivat ja tutustuttiin, tehtiin pieniä lisävalmisteluja jo etukäteen valmiiksi
tekemäni puuron rinnalle ja syötiin ensimmäisen päivän aamupala tyytyväisin
ilmein. JES, tämä alkoi hyvin!

20150214_101735
Aamupalaa 14.2.

Kurssilaisten kanssa löytyi todella nopeasti yhteinen sävel ja asiat sujuivat oikein mainiosti.
Pidin n. 1,5 h luennon ruoanlaittojen ja ruokailuiden lomassa ja sain hyviä kysymyksiä
pH-tasapainoon liittyen ja myös keskustelua asioista. Suuri osa painiskelee samanlaisten
tai samantyyppisten haasteiden kanssa ja porukassa on aina se hyvä puoli että asioiden kanssa
ei tunnekaan olevan niin yksin. Myös se on ryhmän koossa ollessa mukavaa että joku aina
osaa pukea sanoiksi asian jota moni muukin saattaa ajatella.
Kaikinpuolista hyötyä siis!

Ruoanlaitto jatkui taas. Luentosali, tai -tila muuntautui keittiöksi kun pöydät yhdistettiin suureksi
ryhmäksi ja minä tälläydyin pöydän päätyyn tehosekottimen, mehustimen ja sauvasekottimen
kanssa. Keittiö oli pienehkö, sinne emme olisi mahtuneet kaikki. Osa touhuili siellä ja tasainen
virta naisia kulki kaksi päivää keittiön ja ”tekokeittiön” väliä. Ei kaikkein käytännöllisintä
työskentelyn kannalta mutta onnistuimme hienosti!

20150214_110359 20150214_130716 20150214_133057 20150214_133249
Luentoa ja ruoanlaittoa

Minä niin nautin kun näin monta ihmistä kerrallaan toteuttamassa ohjeitani, innokkaina ja valmiina
oppimaan! Ionisaattorini oli keittiössä kovassa käytössä ja mehustin tai tehosekoitin vähän väliä käynnissä.
Tuntui todella hyvältä.

Ensimmäisenä päivänä aamupalaksi oli tattari-tuorepuuroa mustikalla ja ilman, välipalaksi siemennäkkäriä
ja avokadolevitettä, pääruoaksi etu- ja alkupaloineen kesäkurpitsaa pestolla, vihreä tehojuoma,
kukkakaali-curry-valkosipuli-sosekeittoa, savoijinkaalikääryleitä moninen täytteineen sekä jälkkäriksi
mantelimaitoa granaattiomenamehulla ja toisena mantelimaitoa verigreippimehulla.
Koska oli Ystävänpäivä, oli bonuksena vielä raakapatukoita.
20150214_135052 20150214_145525  20150214_153710   20150214_152445
Ruokaa, juomaa ja ahkeria naisia

Ensimmäisen päivän päätteeksi tehtiin hieman hengitys- ja energioiden tasaamisharjoituksia.
Kaikki tuntuivat lähtevän kotiin vatsat täynnä ja hyvällä mielellä. Niin minäkin!

15.2.
Äkkiä sitä tuntee porukan ”omakseen” – ihana oli nähdä 13 naisen tutut kasvot kun aamulla jatkettiin
tehokkaasti uutta päivää.
Aamupalaan jälleen pieniä lisävalmisteluja ja syömään. Kehuja ja tyytväisyyttä ilmassa. Hyväähän se!
Keitettyä hirssiä tomaatilla, avokadolla, ja ”vakkarimausteilla” (sitruuna, suola, öljy, mausteet).

20150215_095458
Hirssiä, tomaattia ja avokadoa

Aamupalan lomassa keskusteltiin, naiset esittivät kysymyksiä ja minä vastasin parhaani mukaan.
Näin jatkettiin aamupäivä ja kohta olikin taas aika syödä lisää.
Välihuomiona sanottakoon että ensimmäisenä päivänä alkaliseen veteen keitettyä luomukahvia
kului jonkun verran, kun taas tämän toisen päivän aikana kulutus taisi vähentyä alle puoleen 🙂 Mukavaa!
Itse siemailin vihreää suola-sooda-viherjauhevettäni 😉

20150215_131031 20150215_134431

20150215_133810
Valmistusta ja valmiita tuotoksia

Toisen päivän ruokalistalla oli aamupalana tuo hirssi avokadolla ja tomaatilla, välipalana eilisiä
siemennäkkäreitä, pilkottuja kasviksia ja hummusta. Pääruoan aluksi vihreä mehulasillinen, keittona
raaka parsakaalikeitto ja pääruoaksi salaattibaari, jossa valikoima vihreää, ituja, papuja ja kasviksia
ja quinoaa. Kastikkeena tahinista tehty nopea herkku 🙂
Jälkiruokasi sunnuntaina tehtiin jälleen mantelimaitoa, mutta nyt siitä valmistettiin chia-vanukas
joka syötiin granaattiomenalla ja mantelirouheella ryyditettynä. Hyvää oli.

Vatsat olivat jälleen kaikilla pullollaan ja ruokalun loputtua aloinkin ohjeistaa EFT:n käytössä.
EFT, tunteiden vapautustekniikka on minulle oleellinen osa pH-ruokavaliota, sillä sen avulla saan – ja pystyn
muillekin antamaan samaa – päästäni ja kehostani pois siellä etenemisen esteenä olevat umpisolmut
ruokaan ja minäkuvaan mm. liittyen.

Päätössanat ja jouduimme toteamaan kahden päivän menneen todella nopeasti.
Mitäs huomenna? Taisi joku kysyä 🙂 Niinpä. Intensiivisten kahden päivän jälkeen oma keittiö ja sen
uumenista löytyvät ”ei-pH-tuotteet” eivät enää tunnu samalta…..

KIITOS <3

20150215_155650
Ihanat oppilaani <3 🙂

P.S. Seuraava kurssi on 12.-13.9. ja jos haluat jo nyt varmistaa pääsysi (15 vain mahtuu),
soita tai laita viestiä Jamilahteen; kurssisihteeri@jamilahti.fi

 

Tilaa uutiskirjeeni ja saat tietopaketin pH-ruokavaliosta!

Täytä lomake niin saat ilmaisen minioppaani suoraan sähköpostiisi. - Mariia

Olet melkein valmis. Vahvista vielä sähköpostistasi liittyminen ja saat tilaamasi mini-oppaan.

Jaa kavereille

Jaa tämä julkaisu ystävillesi!