Parsakaali-sosekeitto

Sosekeitot ovat helppoja tehdä, ne valmistuvat nopeasti ja niihin voi laittaa
melkein mitä vaan! Talviruokana ne ovat erityisen maistuvia jos sinusta tuntuu että
kaipaat lämmintä ruokaa.
Sosekeitoilla totutat myös esim. suolistoa – jossa kehon happamoituminen on tehnyt temppujaan –
pikkuhiljaa ottamaan vastaan enemmän varsinkin vihreitä kasviksia niiden mahdollisimman
alkuperäisessä muodossa, siis raakana.

Sosekeitoissa ravinteet ovat keholle helpommassa muodossa työstää kun sauvasekoitin tai tehosekoitin
on jo tehnyt alkutyön. Kokeile erilaisia yhdistelmiä niin kasviksissa kuin niiden maustamisessakin ja
löydät varmasti monenlaisia sosekeittoja suosikkilistallesi.

Tämä kyseinen keitto oli pikaisen pähkäilyn tulos. Ystäväni oli tulossa kylään ja hänen toiveissaan oli
”pH boot camp” – keholle tasapainoista kasvisruokaa, mehuja, smoothieita, salaatteja yms.
Tiesin että hänellä oli pitkä päivä takanaan, joten ”pelkkä” salaatti ei tullut kyseeseen.
Tiesin myös etten voisi käyttää sipulia enkä valkosipulia. Auts!! Lempparini… Joita käytän paljon!

Parsakaali… jep, mutta mitä sen kanssa ja missä muodossa?
(Minä syön kyllä muutakin kuin parsakaalia… 😉 )

parsakaali 20150125_
kauniit kaalinpalat

Hetken pohdittuani tuli mieleen tällainen:

  • puolikas parsakaali ja puolikas kukkakaali
  • n. 3 rlk kookosöljyä
  • 1 rkl chilirouhetta (chilirouhe on aika mietoa)
  • 1/2 tl cayennea (voit aloittaa vähemmästä ja lisätä)
  • 3/4 tl ruususuolaa
  • n. 1 dl kookosmaitoa
  • n. 1/2 dl vettä
  • n. 2 rkl oliiviöljyä (kylmäpuristettua!)

Höyrytä parsakaalin ja kukkakaalin kukinnot 5 min. höyrykattilassa. Tee mausteöljy pannulla
tai kattilan pohjalla kuumentamalla kookosöljyä (keskilämmöllä) ja lisäämällä siihen mausteet
suolaa lukuunottamatta. Tarkoituksena on irrotella aromit chilirouheesta ja cayennestakin antamaan
keittoon erilaista syvyyttä (kuulostipa syvälliseltä 😀 ). Kippaa tämä mausteöljy esim. lasipurkkiin tai
muuhun astiaan jossa saat sauvasekoittimella soseutettua keiton ilman että se lentää pitkin seiniä.

Lisää astiaan myös kookosmaito, suola, vettä ja oliiviöljy. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää vettä tarpeen mukaan ja tarkista suolan määrä.

20150123_160100
keittoainekset valmiina

Tee annos lautaselle (tai lautasille..) lisäämällä keiton päälle chilirouhetta ja oliiviöljyä.
Myös liotetut siement antavat kivan lisän keiton päällä ja muistuttavat pureskelusta..
Tarjoa esim. alkukeittona.

20150123_160620
Valmis! Punertavan vihertävä parsakaali-sosekeitto

Jaa kavereille

Jaa tämä julkaisu ystävillesi!

Tilaa uutiskirjeeni ja saat tietopaketin pH-ruokavaliosta!

Täytä lomake niin saat ilmaisen minioppaani suoraan sähköpostiisi. - Mariia

Olet melkein valmis. Vahvista vielä sähköpostistasi liittyminen ja saat tilaamasi mini-oppaan.