Kesäkurpitsanuudelit

Olin haaveillut spiraalileikkurista jo vuosia mutta syystä ja toisestakin en vaan koskaan ollut saanut sitä hankittua.
Jostain netin uumenista sopiva tilaussivu sitten  ennen pitkää kuitenkin tuli vastaan ja spiraalileikkurin saapuessa olin jo kuin lapsi jouluaattona!  Vihdoinkin nuudeleita!

Yllätys oli se kuinka helppoa nuudeleiden teko on; kokonaisen kesäkurpitsan “spiraloimisessa” ei mene kyllä minuuttiakaan. Sopivaa ruoanlaittoa minulle.
Olen tehnyt nuudeleita – tai sanoisiko sitä sitten jo spagetiksi – myös bataatista mutta muuten en ole vielä laajentanut repertuaariani tai kokeillut leikkurin muita ominaisuuksia. Kesäkurpitsanuudelit oli se mistä haaveilin ja se että niitä nyt lautaselleni saan, riittää toistaiseksi.
Teen kyllä jatkossa muitakin kokeiluja; haluan toki jakaa teille erilaisia kokemuksiani keittiöstä.

No mutta – nuudeliannokseen sopii kastikkeeksi parhaiten kermaisen samettinen avokado-kastike jonka sauvasekoittimella pyöräyttää myöskin muutamassa minuutissa.
Lisäksi annokseen voi pilkkoa mukaan haluamiaan kasviksia. Minulla ne ovat useimmiten paprikaa eri väreissä, tomaattia, parsakaalin paloja, selleriä.. Pehmeän maukas annos maistuu toki myös sellaisenaan.

Spiraalileikkurin saat täältä koto-Suomestakin takuulla monestakin paikasta mutta itse tilasin omani ebayn kautta edullisesti. Jos et ole innokas itse tilaamaan leikkuria mutta se kuitenkin kiinnostaa niin laita viestiä, minä kyllä voin auttaa.

Itse ohjeeseen

IMG_20160410_204550       IMG_20160329_185504

Kesäkurpitsanuudelit

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 avokado
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 sitruunan mehut
  • kunnon loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä (ehkä n. 2-3 rkl)
  • 0,5 tl ruususuolaa

Lisäksi

  • puolikas kuutioitu paprika
  • pari rkl aurinkokuivattua tomaattia
  • silputtua korianteria

Leikkaa kesäkurpitsa nuudeleiksi spiraalileikkurilla. Valmista kastike esim. suoraan kannelliseen lasipurkkiin laittamalla purkkiin avokado (josta kuori ja kivi on toki poistettu), valkosipulin kynsi, suola, sitruunamehu ja öljy. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kastike nuudeleiden sekaan (voit hieman saksia nuudeleita lyhyemmiksi niin niitä on helpompi käsitellä ja syödäkin.) ja lisää kuutioidut paprikat tai muut kasvikset joita haluat käyttää. Laita nuudelit lautaselle ja päälle aurinkokuivatut tomaatit sekä korianterisilppu.

Nauti yksin tai yhdessä – annoksesta riittää kahdelle vaikkapa lounaaksi.

Alla olevissa kuvissa nuudeleita toisenlaisissa annoksissa.

IMG_20160428_165305  IMG_20160508_174856  IMG_20160330_163859

Tilaa uutiskirjeeni ja saat tietopaketin pH-ruokavaliosta!

Täytä lomake niin saat ilmaisen minioppaani suoraan sähköpostiisi. - Mariia

Olet melkein valmis. Vahvista vielä sähköpostistasi liittyminen ja saat tilaamasi mini-oppaan.

Jaa kavereille

Jaa tämä julkaisu ystävillesi!